Google Webmestereszközök és Google Analytics integráció

2011. június 08. · 5 hozzászólás

Kategóriák: Google Analytics · Google Webmaster Tools

Néhány hete irtunk a Google Analytics és Webmaster Tools fiók összekötéséről, ami leegyszerűsítette a közlekedést a két eszköz között. Aki akkor összekapcsolta a két eszközt, az különösen örülni fog a mostani újításnak.

Jelenleg csak egy bevezető programról beszélhetünk, ugyanakkor véleményünk szerint valóban nagyon hasznos ez a fejlesztés. Az integrációt követően a Webmestereszközök bizonyos beszámolóit megtekinthetjük majd a Google Analytics jelentései között. Ilyenek például:

  • Megjelenések
  • átkattintási arányok
  • átlagos pozíció a találati listán
  • milyen kifejezésekre jelent meg az oldalunk
  • stb.

Természetesen az Analytics esetében megszokott fejlett megjelenítési és szűrési lehetőségeket szintén alkalmazhatjuk majd ezekre a jelentésekre is.

Google Webmestereszközök és Google Analytics integráció

Miként lehetséges a Google Webmestereszközök és Google Analytics integrációja

Egyenlőre csak limitált számú felhasználóknak elérhető a lehetőség és csak egy bevezető lehetőségről van szó. Kezdetben magának az Analytics-nak is hasonló képpen történt a bevezetése. Reményeink szerint akárcsak az Analytics esetében ennek az újításnak is megfelelő lesz a fogadtatása és akkor nemsokára mindenkinek elérhetővé válik a lehetőség.

A jelentkezés ezek az oldalon lehetséges: Webmestereszközök és Google Analytics integrációjára a jelentkezés

Az oldalon található form kitöltésével tehát igényelhetjük az integrációt. Azonban ne keseredjünk el, ha nem sikerül az összekapcsolás, hiszen mint említettük ez egyenlőre csak limitált számú felhasználók számára elérhető.

Ha tetszett:
Megosztom

5 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 tokio // 2011. június 08. 18:46

    Köszönöm az információt.
    Persze érdekes dolgok ezek… most is elméletileg lehetne a tulajdonjogot igazolni az analytics kóddal, de nem működik. Aki nem fér hozzá a weboldal head részéhez, annak kár erÅ‘lködnie.
    Ezt írják, de nem OK: A Google megtalálja az összes Google Analytics követőkódot, amelyek ezen webhely indexoldalán aktívak. A webhely tulajdonjoga akkor nyer megállapítást, ha Ön valamely Google Analytics webhelyprofil rendszergazdája.

    Apropó… az idén nem lesz több PR frissítés, vagy ez a biznisz is bedÅ‘lt, mint a búbos kemence?

    Pacsi!

  • 2 (Maya) Tóth Mária // 2011. június 12. 08:43

    Kedves István! Köszönöm szépen a hasznos információkat. nagyon jól hasznosítható számomra. Remélem beszállhatok a pilot-ba.

    Most próbálok kialakítani egy tényleg használható weboldalt, mit egy igazi laikus.

    Már annyi mindent megtanultam, de csak súrolom a gyakorlatra váltható megértés határát. :)) üdv My

  • 3 DezsÅ‘ Gyöngyi // 2011. június 25. 20:03

    Kedves István & Zsolt!

    Sajnos nem találtam a témához illő blog oldalt, de nagyon szeretném megköszönni a legutóbbi hirleveleteket, amiben a linkgyűjtés-konkurencia vizsgálat témakört fejtettétek ki és óriási segitséget adtatok - ismét! -, mint már eddig többször is pl. az ingyenes SEO eszközök használhatóságával is.

    Szóval nagyon köszi mégegyszer, bele is vetettem magam a munkába - előre láthatólag lesz mivel eltölteni az esetleges szabadidőmet az elkövetkező pár hónapban :))- és Nektek további sikereket, nekünk meg további jó ötleteket kivánunk Tőletek.

    üdv

    Gyöngyi

  • 4 Kungl Zsolt // 2011. június 27. 18:35

    #2 és #3

    Örülünk, hogy hasznosnak találják a munkánkat.

    Ãœdv,
    KZS

  • 5 Laczko Istvanne // 2011. július 20. 09:21

    Kedves István & Zsolt !

    Köszönöm az Analytics-t. Nagyon sokat segít a munkámban mert nyomon tudom követni melyik településen, melyik földrészen látják azt, amit üzenni kívánok.
    További szép sikereket kívánok, jó egészséget. Ilona

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.