Google Analytics és Webmaster Tools fiók összekötése

2011. február 08. · 17 hozzászólás

Kategóriák: Google · Google Analytics · Google Webmaster Tools

Mostantól összeköthető a két eszköz, ezzel egyszerűsödik néhány dolog. Egyenlőre apró újításokat érhetünk el a csatolás révén, de később lehet, hogy kibővülnek a lehetőségek.

A csatolás csak akkor lehetséges, ha a két eszköz használatához ugyanazt a Google fiókot használjuk. Az összekötéshez be kell lépnünk Webmaster Tools fiókunkba. A fiók főoldalán láthatók a kezelt webhelyek. A csatolni kívánt webhely sorában a "Kezelés" hivatkozásra kattintva, a legördülő menüből válasszuk ki a "Google Analytics-profil" opciót.

Ezután meg kell még adnunk, hogy a kiválasztott webhelyprofilt mely Google Analytics profillal szeretnénk összekötni. Ha ezt megtettük, akkor a lista végén kattintsuk a Mentés gombra.

Ha összekapcsoltuk, akkor a két új opció válik elérhetővé, ezek a következők:

  1. A Webmaster Tools fiókban a "A webhelyére mutató linkek" jelentésből közvetlenül elérhetjük az oldal hivatkozó webhelyekhez kötődő forgalom jelentését az Analytics-ban.

  2. A Webmaster Tools fiókban az összekapcsolt webhelyprofil bármely jelentésében a bal felső sarokban lévő "Analytics" hivatkozásra kattintva az aktuális webhelyprofil Irányítópultjára jutunk az Analytics-ban. Korábban, illetve a nem összekapcsolt webhelyprofilok esetében mindig újra meg kell adnunk a fiókhoz tartozó jelszavunkat. Ez tehát most már nem szükséges, ha összekapcsoltuk az eszközöket.

Ha egy webhelyprofilhoz több felhasználó is hozzáférhet, akkor mindenkinek egyenként kell összekapcsolni az eszközöket belépve a saját Google fiókjába.

Ha tetszett:
Megosztom

17 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Korfanti Gábor // 2011. február 09. 08:40

    Köszönöm az új infót. Nagyon jó dolog, egy kattintás már ott is vagyok. Én már be is állítottam. Mindenkinek ajánlom.

  • 2 Tar Gabriella // 2011. február 09. 17:34

    Érdekelne, hogy ezek a hírlevélben szereplő anyagok a megvásárolható anyagban is.

    Minden jót!
    G

  • 3 Használtautó // 2011. február 10. 14:45

    Kedves István volna egy kérdesem bár nem ehez a témához kapcsolodik, hanem inkább a kulcsszósürűséggel kapcsolatos. Vajon a google algoritmusa az oldalon nem megjelenő szövegeket (alt, title re gondoltam) is beleszámolja a kulcsszósürűség számolásnál?
    Mások véleményeire és tapasztalataira is kivancsi vagyok e téren.

  • 4 Kungl Zsolt // 2011. február 14. 16:15

    #3

    A képek Title és Alt tagjait normál szövegként tárolja a kereső, illetve a kulcsszósűrűségbe is beleszámítanak.

    KZS

  • 5 Hamar Ildikó // 2011. február 17. 23:41

    Kedves István & Zsolt!
    A webmaster tools működésével kapcsolatban lenne egy kérdésem. Még 2010. októberében sikeresen elvégezte az eszköz a tulajdonjog ellenÅ‘rzését (metatag). Aztán egy hónap múlva ismét ellenÅ‘rizetlenként jelent meg. Azóta 5x próbálkoztam (metatag, analytics-kód - a HTML és a DNS nekem “magas”, nem vagyok programozó), de sajnos nincs eredmény. A legutóbbi hibaüzenet: “Az Ön metatagje nem a fÅ‘oldala részében található” - pedig úgy látom, ott van. Tudnának segíteni a rejtély megfejtésében?
    Előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Ildikó

  • 6 Kungl István // 2011. február 28. 15:02

    válasz #5

    Kedves Ildikó!

    Érdemes lenne mégegyszer ellenőrizni, mert a főoldalon alexaVerifyID láttam, de a webmaster tools ellenőrző tagját nem.

    KI

  • 7 DezsÅ‘ Gyöngyi // 2011. március 13. 14:55

    Kedves István!

    Nagy örömmel mondhatom el: örök hálám Neked a SEO segédeszközökért, amivel most gyakorlatilag megmentetted a honlapunkat!
    Történt, hogy őszinte megdöbbenésemre a nagy tiszteletű Google megbüntette a honlapunkat és a 2 legfontosabb kulcsszavunkra (infraszauna, jakuzzi) a 10. és 25. helyről visszadobta a 124. (!!) és a 156.(!!!) helyre, 03.08-án.
    A Főoldalunkra feltettem egy újabb cikket, ami bővelkedett ugyan kulcsszavakban, de természetes szöveg környezetben volt és a kulcsszó sűrűség - amit szintén a zseniális kulcsszó sűrűség vizsgáló eszközöddel mértem - nem ment egyik kulcsszó esetében sem 6-7 % fölé.
    Mégis ez történt, méghozzá nem 20-30 helyezéssel, mint általában ez szokványos, hanem 100 hellyel dobta vissza!
    Teljes pánik tört ki rajtunk, persze töröltük ezt a kis új cikkünket és elkezdtünk erősen agyalni a megoldáson. Sajnos minden fórumon elkeserítettek, hogy a felülvizsgálati kérelem elbírálása is több hét a Google-nál és még onnan kezdődik, hogy egyáltalán visszakússzon a büntetett weblap!
    És itt jött a részedről óriási segítség! Mivel a büntetés a Főoldalunkat érintette - igaz, hogy az aloldalaink viszont nem szerepeltek keresőben - ezért nekiláttam az aloldalak meta leírásainak egyenként és a meta tag ellenőrző és kulcsszóvizsgáló SEO segédeszközeid segítségével - amit oly nagyvonalúan rendelkezésünkre bocsátottál :))) - sikerült 96-100 % közötti releváns meta tag-eket összehozni!!!
    Ennek köszönhetően a büntetéstől számított 5.(!!) napon, azaz ma, jakuzzi kulcsszóra az 1.oldalon (9.hely) !!!!, infraszauna kulcsszóra a 25. (!) helyen vagyunk!!!
    Tényleg nagyon köszönöm, ez a segítséged nélkül lehetetlen lett volna!
    Lenne egy kérdésem viszont, ha tudsz segíteni, mi lehet gond, nagyon megköszönném:
    a viszontlinkek, amik az oldalainkra mutatnak sem a Te viszontlink vizsgáló eszközöddel, sem a Webmaster Tools-ban nem látszanak, mi lehet gond?
    Nem frissek ezek a ránk mutató linkek, kb. átlagosan 1 hónapja megvannak, mégis a Te eszközöd szerint csak a Yahoo-ban látszanak, a W. Tools-ban meg egyáltalán nem!
    Kb. 100 db linkről van szó, nagyságrendileg, ha ez fontos!
    Pedig mindenhonnan megkaptuk a visszaigazolásokat, hogy felvették a beküldött linkjeinket és szerepelünk is ezeket az oldalakon, igyekeztem jó minőségű linkeket gyűjteni szakértői - többek között a Te - ajánlások alapján. Egyszerűen nem értem, mi lehet gond! Lehet ezen segíteni valahogy?

    Mégegyszer óriási köszönettel és várom válaszod

    Dezső Gyöngyi
    http://www.jakuzzi-infraszauna.hu

  • 8 Briák László // 2011. március 13. 15:57

    tudna nekem valaki szakmai tanácsadást nyujtani??kérem irjon egy e-mailt

  • 9 DezsÅ‘ Gyöngyi // 2011. március 14. 13:18

    Kedves István!

    Kapcsolódva a #7. bejegyzésben feltett kérdésemhez, lenne még egy fontos dolog, amire nagyon várnám a válaszod:
    Ha kiderül, hogy miért nem “látszanak” a viszontlinkjeink és megoldható ez a probléma, akkor szeretném az ú.n. keresÅ‘(Google) barát Url-eket alkalmazni a továbbiakban, az a kérdés, hogy ebben az esetben a viszontlinkekkel, amik a “régi”, nem keresÅ‘barát
    Url-kel ellátott oldalainkra mutatnak, mi történik? Újra be kell küldeni az új Url-ekkel ellátott oldalakat a különböző linkktalógusokba meg egyéb helyekre vagy nem okoz ez a változtatás gondot és nincs ez esetben plusz teendő?
    Persze most egyáltalán már azt lenne jó elérnünk, hogy látszanak a linkjeink, amik valamiért nem látszanak…

    Köszönöm a segitséged

    Üdvözlettel

    Dezső Gyöngyi
    http://www.jakuzzi-infraszauna.hu

  • 10 német fordító // 2011. március 16. 10:01

    Kedves Gyöngyi!

    a #7-hez: WMT-ben valahogyan mindig csak késéssel jelennek meg az új linkek, mintha begyűjtene, de csak akkor veszi komolyan, ha utána többször találkozik vele.

    Kedves István!

    Érdekelne a kulcsszósűrűséghez használt, fentebb említett szoftver működése, tehát honnan kapja meg az adott esetben az optimális információkat? Csak a sűrűségre használható? Mit tud még?

  • 11 Csongi // 2011. március 21. 12:31

    Szia István

    Tudnál csinalni egy olyan oldalt (blog, forum) ahol a honlapokat lehet értékelni, kritizálni, söt segiteni a tulajdonokon. Több szem többet lát elven.

    Köszi szépen

  • 12 Szilvia // 2011. március 22. 22:02

    Kedves István!
    Nagyon hasznos a cikked, köszönöm, itt sokat tudok tanulni!

  • 13 Kungl Zsolt // 2011. április 08. 11:55

    #9
    Kedves Gyöngyi!

    A régi URL címeket 301-es átirányítással vezessék az új címekre. Ha nem így teszik, akkor elveszik a bejövő hivatkozások értéke.

    KZs

  • 14 Kovács András // 2011. április 27. 14:59

    Köszönöm a sok segítségét! A jövőben is sűrűn fogom látogatni az oldalukat!

    András

  • 15 Szendi András // 2011. május 09. 14:51

    Hasznos információ volt, sokban meg fogja könnyíteni a munkánk.

  • 16 Nagy Gergely // 2011. május 25. 21:11

    Köszi. ez hasznos infó volt…

  • 17 Mészáros Lászlóné Julianna // 2011. június 22. 18:18

    Mészárosné Julika
    Hasznos infókat lehet itt szerezni nagy segítség. Remélem minden jól fog működni.

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.