Pingvin algoritmusfrissítés - Hamarosan

2015. november 18. · 6 hozzászólás

Kategóriák: Google Panda · Google Pingvin

Nemrég a Twitteren provokálták Gary Illyést, a Google egyik új “megmondó emberét”, hogy most már kijöhetnének az új Pingvin algoritmussal. A válasz egyszerű volt: Nem élesítünk olyat, ami még nincs kész teljesen. Ez egyrészrÅ‘l az jelenti, hogy dolgoznak rajta és nemsokára élesítik is a friss változatot, másrészrÅ‘l azt is hogy ismét lehetÅ‘ség van a visszajutásra a büntetett oldalak számára.

Pontos időpontot nem jelentettek be még és nem is fognak. A Google szócsövének elmondása szerint csak akkor fogják kiadni, amikor teljesen készen lesz. A korábbi nyilatkozatok alapján ez várhatóan decemberben, vagy jövő év elején lesz esedékes.

A tavaly októberi kiadás óta ez lesz az első hivatalos Pingvin frissítés. Ez jó alkalom lehet azoknak a weboldal tulajdonosoknak, akiknek weboldalát sújtotta és azóta eltávolíttatta a rossz linkjeit, vagy használta a linkvisszautasító eszközt a Search Console-ban. Nekik most esélyük lehet visszanyerni a korábbi pozícióikat. Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenki vissza fog kerülni.

Mit hoz a mostani Pingvin frissítés?

A mostani kiadás lényeges újdonsága az lesz, hogy ezentúl folyamatos lefutású, vagy ha úgy tetszik valós idejű lesz a Pingvin algoritmus. Ennek lényege az, hogy a frissítés után az egyes büntetések és azok feloldása nem egy-egy újabb frissítéskor fognak megtörténni, hanem azonnal. Ennek következményeként egy büntetett weboldalnak jó eséllyel nem kell majd mindig megvárnia a következÅ‘ verziót a büntetés feloldásához. A rossz linkek eltávolítása, visszautasítása, tehát a probléma megoldása után akár egybÅ‘l javulhat majd a helyzet elviekben. Természetesen fordított irányban is igaz ugyanez, tehát bármikor büntethetés kaphatnak a “rossz linkekkel ügyeskedÅ‘” weboldalak. Nagy kérdés persze, hogy a büntetés idÅ‘tartama mekkora, illetve ténylegesen miként fog működni a dolog.

Az újítás tehát elviekben jó irányba mutat, hiszen felgyorsulhatnak a folyamatok, így a pozíció visszanyerése is (de persze a büntetés is). A kiadást korábban 2015-re ígérték, ami azt jelenti, hogy a következÅ‘ másfél hónapban várakozhatunk (és remélhetjük, hogy az ünnepek alatt nem lesz “váratlan” meglepetés :)), de akár az is lehet hogy 2016. év elejére csúszik a következÅ‘ Pingvin algoritmus frissítés. Természetesen amint kijön valamilyen információ mi is jelezni fogjuk.

Ha tetszett:
Megosztom

6 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Goldner Zoltán // 2015. november 19. 22:15

    Frissítések jönnek, frissítések mennek. Soha nem lehet tudni pontosan, hogy mit hoznak. Egy dolog viszont biztos: a Google-nak soha nem érdeke, hogy sokáig hagyja érintetlenül az állóvizet.
    Mindig felkavarja egy kicsit a kedélyeket, hogy senki se lehessen teljesen nyugodt, hogy révbe ért, és ezzel persze mindenkit a fizetett hirdetések felé terel, hiszen ebbÅ‘l él…

  • 2 Szász Zsolt - eredetiségvizsgálat Budapesten // 2015. november 19. 22:18

    Tény, de azért ebből jó is származhat az etikusan harcolóknak: mindenki azonnal láthatja a munkájának eredményét, legyen az jó hír vagy rossz hír.
    A feltételeket mindenkinek el kell fogadnia az SEO világban.

    Ha nem működsz együtt, hosszú távon lemaradsz…

  • 3 Zsola Kft. - műanyag ablakok forgalmazása, beépítése // 2015. november 19. 22:21

    Nos, a Google-t holtra nem érdekli, hogy mi történik ezen a kis piacon: nem Magyarország a fÅ‘ piac. Kis foci a miénk még akkor is, ha kijutottunk az EB-re… :-)

  • 4 Kalodás tüzifa GödöllÅ‘ // 2016. augusztus 31. 11:15

    Ãœdv!

    Zsolttal értek egyet, érdemes etikusan építeni fel a weboldalakat, akkor hosszú távon számíthatunk jó helyre.
    Egyébként én heti szinten látok ingadozást a helyezésekben, nem érdemes vele nagyon foglalkozni… Olyan ez, mint részvényt venni: meg kell venni, és hosszabb távon várni a hasznot.

    Szép napot!

  • 5 Csatorna nyomvonal keresés - Goldner Kft. // 2016. szeptember 08. 07:31

    Ãœdv!

    Én olvasok angol nyelvű fórumokat és cikkeket is, ott is sok hasznos információ van.
    Aki tud angolul, javaslom, kövesse ezeket is.

  • 6 Bikediscount // 2018. december 17. 09:58

    Tanácstalan vagyok. A Backlinkmonitor nevű oldal több száz olyan oldalt mutat, ahonnan a webáruházunk linkelve van, amire azt írja, hogy veszélyes, a Gooogle által nem is indexelt oldal. Pl “The Globe, most visited page” meg néhány ilyen webspam gyanús oldal. A Search Console útmutatásai alapján letöltöttem az oldalunkra irányuló külsÅ‘ linkeket, ahol viszont nyoma sincs ezeknek. Lehet, hogy annyira értéktelen oldalak, hogy a Google már semmilyen szempontból nem veszi figyelembe Å‘ket? Egy SEO csoportban azt tanácsolták, hogy ne foglalkozzak velük, mert ezek nagyjából a világ minden oldalát linkelik.

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.