Google Panda algoritmus frissítés közeleg

2015. július 06. · 7 hozzászólás

Kategóriák: Google Panda · Google Pingvin

A Google egyik új arca a magyar származású Gary Illyés már június elején bejelentette, hogy pár héten belül (2-4 hetet említett) várható a Panda algoritmus egy újabb verziója. Ez idáig nem történt meg, de hamarosan biztosan bekövetkezik. Ezt erősítette meg John Mueller is néhány napja.

A bejelentés egy konferencián történt, ahol Gary Illyés azt is elmondta, hogy - sok Google algoritmussal ellentétben – a Pandát manuálisan frissítik. Ez rengeteg időt vesz igénybe, ami megmagyarázhatja, hogy miért maradt ki ilyen sok idő az utolsó hivatalos frissítés óta (2014. szeptember-október környéke).

Már sokan várják a beharangozott frissítést, de eddig minden alkalommal amikor megkérdezték a Google embereit, hogy megtörtént-e már, vagy mikor várható az élesítés, mindig azt a választ kapták, hogy csúszik a dolog, de a következő néhány hétben várható. A csúszás oka nem ismert, de azt mindig megerősítik, hogy lesz új Panda algoritmus.

A tavalyi frissítésig viszonylag rendszeresen jöttek ki új változatok, amely azért volt előnyös, mert gyakrabban lehetett várni az esetlegesen büntetett oldalak visszajutását. Most is ezért várják sokan az újítást. Reméljük, hogy senkinek sem fogja megzavarni a nyári pihenését.

A Panda elsősorban a rossz minőségű tartalmakat, rossz felhasználói élményt nyújtó oldalakat hivatott kiszűrni. Aki emiatt kapott büntetést, annak mostanában érdemes kicsit jobban figyelnie a weboldala pozícióit, mert jó esélye lehet a felkapaszkodásra.

Ha tetszett:
Megosztom

7 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Fanatic Ferenc // 2015. július 07. 04:33

    Kicsit rövid lett ez a cikk.

  • 2 Tóth Gyula // 2015. július 07. 06:04

    Szívesen követném, mit tesz egy Google Panda ezzel a cikkel. Arról tudhatunk többet, hogyan kell a Panda kedvében járni?

  • 3 Debreceni Csaba // 2015. július 07. 07:06

    Arra én is kíváncsi lenék mit néz a Panda pontosan egy oldalon.

  • 4 Ádám Tibor // 2015. július 07. 07:28

    Nagyon kíváncsivá tett a Panda algoritmust téma.

    Google manipulált szisztémát dolgozott ki .

    Szerintem nem igazán számíthatunk megbízható kiterjesztésre.

  • 5 Molnár Mónika // 2015. július 07. 08:41

    Örülnék, ha végre sikerülne a frissítés. Szerettem a Pandát. Remélem ugyanarra a Pandára gondolunk.

  • 6 Feri // 2015. július 07. 10:14

    Ide már mindenki beírhat valami hülyeséget, csak hogy a gagyi honlapjára egy linket szerezzen? Azért valami moderáció lassan kellene, mert óriásit zuhant a színvonal az utóbbi időben.

    Tudják egyáltalán, hogy nofollow van a linken? Tudják azt, hogy ez mit jelent? Vagy mindegy az, csak “kattincsanak páran”?

  • 7 Kovárczi András // 2015. július 09. 07:59

    Feri! Jelentkezzél moderátornak! Szerintem is hasznos volna moderálás. Moncsi féle linkekre és hozzászólásokra kezd épülni itt az oldal. :-(

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.