Google sitemap

2008. június 22. · 45 hozzászólás

Kategóriák: Google

Gyakran érkezik hozzám kérdés a Google sitemap-pel kapcsolatban, ezért úgy gondoltam itt az ideje a blogban is foglalkozni vele részletesen. A mostani bejegyzésben áttekintjük a Google oldaltérkép legfontosabb jellemzőit.

Egy általános oldaltérkép fontos lehet egyrészt a látogatóinknak, mert egy oldalon képet kapnak a weboldalunk tartalmairól és struktúrájáról (A keresőnek is fontos lehet ugyanezen okból persze). Az ilyen oldaltérkép egy HTML oldal, a honlapunk többi oldalához hasonlóan. A Google Sitmap ettől eltérően egy olyan fájl, mely kifejezetten a robotnak készül egy szabványos protokoll keretein belül.

Miért fontos a Google Sitemap?

  • Mert tájékoztathatjuk a keresőt olyan fontos tartalmak létezéséről, melyet eddig még nem tárolt le. Vagy azért mert nem tudja elérni (a használt technika sajátosságai miatt, pl.: flash) vagy olyan mélyen van a hierarchiában, hogy túl sok hivatkozáson keresztül érhető csak el, amit a Google már nem követ, vagy egyszerűen túl új még az oldalunk.
  • Mert megmondhatjuk a Google-nek, hogy a saját véleményünk szerint melyek a fontos oldalaink és milyen gyakran frissítjük őket.

A Google Sitemap felépítése

Egy speciális XML fájlban kell összegyűjtenünk oldalainkat, majd beküldeni a keresőnek (a Google Webmaster Tools segítségével). Az XML a HTML-hez hasonlóan szöveges állomány, azonban más elemeket is használhatunk benne, ugyanakkor a formázása szigorúbb.

Nem kell megijedni az XML állománytól, akár notepad segítségével is megszerkeszthetjük. Egy Google sitemap így néz ki:

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″ ?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″ xmlns:xsi=”http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance” xsi:schemaLocation=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd”>
  <url>
    <loc>http://www.weboldal.hu/</loc>
    <priority>1.0</priority>
    <changefreq>daily</changefreq>
  </url>
  <url>
    <loc>http://www.weboldal.hu/kategoriaoldal.html</loc>
    <priority>0.8</priority>
    <changefreq>weekly</changefreq>
  </url>
  <url>
    <loc>http://www.weboldal.hu/termekoldal.html</loc>
    <priority>0.5</priority>
    <changefreq>weekly</changefreq>
  </url>
</urlset>

A fenti oldaltérkép azt mondja a Google-nek, hogy a honlap 3 oldalból áll. Nézzük mit kell mondanunk honlapunk egy oldaláról:

  • loc: az adott oldal abszolút hivatkozása (URL)
  • priority: az adott oldal fontossága a honlapunkon belül. A fontosabb oldalainknak érdemes 1.0-át adni, a kevésbé fontosaknak ennél kevesebbet.
  • changefreq: Az lehet megadni, hogy milyen gyakran változik az oldal tartalma: none, always, hourly, daily, weekly, monthly, yearly, never

Ezeket a paramétereket minden oldalunknál meg kell adni. Ha csak néhány oldalunk van, akkor nem okoz gondot kézzel létrehozni a Google Sitemap-et, ehhez gyakorlatilag csak egy szövegszerkesztőre, XML szerkesztőre van szükségünk, a legegyszerűbben már a jegyzettömbbel is megszerkeszthetjük az XML fájlunkat. Azonban gondban vagyunk már akkor is, ha néhány száz oldalunk van, és kézzel kellene összeállítani és frissíteni a Sitemap-et. Szerencsére vannak az interneten fellelhető ingyenes segédeszközök, melyek feltérképezik oldalunkat, és ebből készítenek nekünk XML fájlt.

Az ilyen eszközökkel való generálás hátránya, hogy a generáló robot nem tudja, hogy az egyes oldalak milyen gyakran frissülnek, és mennyire fontosak az oldalon belül. A legtöbb eszköz ezért minden oldalra ugyanazokat az értékeket állítják be, amit majd ha akarunk, manuálisan átirogathatunk. További hátránya az ilyen eszközöknek, hogy gyakran limitálják a maximálisan feltérképezhető oldalak számát.

A Google maga ajánl néhány nem általa készített eszközt, mellyel le lehet generálni weboldalunk oldaltérképét: http://code.google.com/sm_thirdparty.html

Ha ezek egyike sem lenne megfelelő, akkor kereshetünk további eszközöket az interneten.

Profiknak: Ha oldalaink nagy része adatbázisban van, és/vagy CMS rendszert használunk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy hozzáillesszünk egy újabb modult a rendszerhez, mely előállítja a Google Sitemap-et a nekünk megfelelő módon. A saját oldalunkról tudjuk, hogy milyen gyakran változik és mely oldalak fontosak, ezért a modulban ezt akár le is programoz(tat)hatjuk.

Ha megvagyunk az XML állománnyal, akkor nincs más dolgunk mint belépni  a Webmaster Tools eszközbe és feltölteni a fájlt. Ezt egyébként érdemes majd folyamatosan frissíteni.

A Google sitemap frissítését elvégezhetjük automatizáltan is, értesíthetjük a Google-t, hogy megváltozott az oldaltérképünk és kérhetjük, hogy töltse le a honlapunk egy megadott helyéről és dolgozza fel. Ez azonban már túlmutatt a cikken, akiknek erre van szükségük, találnak angol nyelvű információt az interneten vagy részletesen olvashatnak róla a Keresőoptimalizálás lépésről lépésre könyvemben.

Ha tetszett:
Megosztom

45 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Sós János // 2008. június 22. 19:25

    Kedves István!

    Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a Google által ajánlott eszközök közül van egy olyan, ami legenerálja az egész XML-t, melyet le be lehet küldeni a Googlenek, ez a Google Sitemap Generator, viszont én személy szerint feladtam a vele való próbálozást, mert túl bonyolult volt. Legalábbis földi halandónak. Valamilyen Python szkriptet kellett volna futtatnom a tárhelyen, ehhez a tárhely szolgáltatója meg is adott minden segítséget, engedélyezték nekem a teljes jogú PHP futtatást, de ennyi. Sajnos nem tudtam továbbjutni.
    Szóval jobb lenne ha a google is olyan generátort adna, mely a kezdőoldalt megadva a linkeken keresztül végigkeresné az összes aloldalt, de ezt a programot le lehetne futtatni mondjuk PC-ről is, nem kellene a tárhellyel szenvedni.

  • 2 Barbi // 2008. június 22. 21:11

    Kedves István.
    Nagyon örültem a sitemapnak, régi vágyam volt, hogy a honlapomra tegyek egyet, de sajnos meghaladja minden erőmet és felkészültségemet. Igy nem lesz sitemap, most már csak azt szeretném tudni, hogy van-e valami hátránya, ha egyáltalán nincs a honlapon site map? Pld. a PR tekintetében, vagy a helyezésben?

  • 3 Fenyvesi Gábor // 2008. június 23. 00:52

    A Google SiteMap, olyan mint a mondás kifordítva, segíts magadon és a Google is megsegít. Bár eltérőek az eredmények, sokan arról számoltak be, hogy mikor elkészült a sitemap és GoogleBot ez le is ellenőrízte és végigment rajta, pár napon belül Autority Site-t lett az oldala, a másik “oldal” véleménye pedig az, hogy vannak olyan Autority Site-ok, melyek nem rendelkeznek sitemappal.

    Szerintem, fontos a sitemap megléte, mivel ezzel csak segíted a robot “munkáját” oldalad feltérképezését, így megtalálhat olyan aloldalaidat, melyeket nem találna meg, és ez szerintem már magában is jó, több információt “szolgáltat” a külvilágnak. Ez által, a sitemap segítségével megtalált oldalak és rajtuk található szövegkörnyezet által befolyásolhatja az adott oldal helyezést, a keresőkben. Pr… nincs tapasztalatom ez ügyben, hogy ez mennyire fontos tényező a PageRank tekintetében a sitemap megléte,(bár ez nem jelent semmit) viszont ha a Google ajánlja a webmastereknek/felhasználóknak akkor gondolom nem lehet negatív hatása: )

    Szóval, érdemes a site map megléte. Szerintem: )

  • 4 Fekete János // 2008. június 23. 18:24

    Kedves Sós János!
    Ha érdekel, tudok neked külső forrásból sitemap-ot generálni.
    Tényleg annyi a dolgod vele, hogy megadod a kezdőoldalad, és elkészíti a sitemapot. Ha kicsit jobban értesz hozzá, akkor akár siteindexet és több sitemapot is csinál.
    Egyelőre nincs frontend-je, ezért ha szükséged van a generálásra, akkor közvetlen nekem szólj!

    A google -gondolom- azért nem készít ilyen generátort, mert így pont a saját robotjai elől venné el a kapacitást, vagy a működési rendszerét adni ki. Otthoni gépről megint nehézkes a téma, mert ha egy 1000+ oldalból álló honlapod van, akkor az szép idő mire egy (modjuk nálam otthon) 1M-es nettel végignézed.
    A goolge csak olyat fog -valószínüleg- kiadni, amit a tárhelyeden tudsz futtatni, így gyorsan és erőforrás és nettakarékosan tudod generáltatni a sitemap-et.

  • 5 Bartha László // 2008. június 24. 14:15

    Én ezzel csináltam meg a sitemap-ot :http://www.xml-sitemaps.com/
    itt különböző formátumban is letölthető (xml, html) az xml jó a googlenak, a html meg a látogatóknak, ha keresnek valamit. Szerintem érdemes mindkettőt feltölteni. A hivatkozott oldal angol, de pofon egyszerű, a kezdő oldalon beírod az url-t és megcsinálja az össze formátumot, amit csak le kell tölteni, utánna Note pad-al átalakíthatod..

  • 6 Sós János // 2008. június 25. 20:22

    Kedves Fekete János!

    Köszönöm, érdekelne a lehetőség, bár most éppen én is az xml-sitemaps.com által adott xml-t bogarászom, de ettől függetlenül érdekelne a dolog.

    Üdv,
    János

  • 7 Biró András // 2008. július 01. 06:38

    Jommla, Drupal, wordpress, stb. CMS alá, hogy kell sitemap-ot tenni, ugy hogy az folyamatosan valtozzon amikor egy uj cikk kerul ki az oldalra?

    Üdv,
    András

  • 8 Kungl István // 2008. július 04. 15:29

    válasz: #7

    Drupalnak biztosan tudom, hogy van ilyen modulja:
    http://drupal.org/project/xmlsitemap

    Egyéb CMS rendszer esetén is biztosan van, de akár könnyen fejleszthető is hozzá ilyen modul, hiszen minden adat adatbázisban van.

    KI

  • 9 Sós János // 2008. július 12. 14:29

    Kedves István!

    A kérdésem az lenne, mi történik, ha egy sitemap beküldése után új tartalmak, aloldalak kerülnek fel az oldalamra, ezekről készítsek új sitemap-et? Illetve ha készítek, akkor az mit tartalmazzon? Csak az új oldalakat, vagy az összes eddigit is?
    Van-e jelentősége annak, ha az első sitemap-ban azt mondtam, hogy egy aloldalt 0,8-as fontosságúnak tartok, havonta frissül, és az újban már 0,9-et írok helyette?
    Az indexelés gyakoriságát ez befolyásolja?

  • 10 Vass József // 2008. július 16. 11:45

    A Drupal XML Sitemap modulja tökéletesen egyszerű, és hatékony.
    Nem csak a Google-el kommunikál, hanem más keresőkkel is, és semmiféle kódolást nem kell ehhez csinálni, ha fent van a modul.
    A Google csak annyit kér, hogy egy létező aloldal elérhetőségét adjunk meg, amivel igazoljuk, hogy saját oldalunkról van szó.
    Gyakran járok úgy, hogy a kényelmesebb tempóban készített oldalakat megtalálják a Google-ből, mielőtt még hirdettem volna, vagy bejövő linket szereztem volna.
    Írtam is erről egy cikket “Drupal, te csaló!” címmel, mert tényleg jogtalan előnyt jelent, ha használjuk.
    Úgyhogy én amondó vagyok, hogy kötelező alkalmazni html oldalakon is!

  • 11 Kungl István // 2008. július 16. 12:17

    válasz: #10

    Én úgy tudom, hogy amíg nincs közzétéve a tartalom a drupalban, addig a sitemap-be se kerül be. (Ha közzé van téve, csak nincs rámutató hivatkozás, akkor természetesen a sitemap-be is bekerül)

    KI

  • 12 Vass József // 2008. július 16. 12:32

    Igen, a tartalmakat nem rejtegettem, tehát publikusak voltak, ezért történhetett mindez :)
    A karbantartás alatti oldalt sem tettem ki, nem gondoltam rá, hogy betalálnak.

    Más.

    Máshol olvastam azt, hogyha egy szolgáltató által adott aldomainre saját domain nevet irányítunk, akkor érdemes az aldomaint belinkelni, éppen keresőoptimalizálási okokból.
    Van ennek alapja?

  • 13 Kungl István // 2008. július 18. 10:15

    válasz: #12

    Nem teljesen értem a szituációt, de az biztosan nem szerencsés, ha egy adott tartalom elérhető egy domain és egy másik aldomain alatt is. Így duplikált tartalom jönne létre.

    KI

  • 14 Frischfeld Viktor // 2008. július 30. 07:34

    Egy kérdés; van értelme olyan könyvtárat belinkelni a sitemap -be, ahol (mondjuk) egy php szkript jeleníti meg a könyvtárban található képeket? Ha van, akkor elegendő a könyvtár nevét megadni, vagy mutasson a link inkább az index.php -re?

  • 15 Fehér Attila // 2008. augusztus 05. 07:56

    Kedves István,
    A honlapom e107 cms rendszerrel készült van is sitemap hozzá viszont nem értem, hogy a Google WebMaster miért írja a következőket: Figyelmeztetések: A webhelytérképében szereplő összes URL-cím dinamikus tartalommal rendelkező webhelyként van megjelölve…. biztos ismerős
    A sitemap .htaccess file-al ’RewriteRule index.html page.php?2’ csak html oldalakat tartalmaz de van a honlapomba 1-2 php hivatkozás is azokat már kivettem a sitemap-bó,l de továbbra is figyelmeztet a G Webmaster
    Köszönettel: Fehér Attila

  • 16 Frischfeld Viktor // 2008. szeptember 09. 15:28

    Kedves István, bár a kérdésem (14#) óta már több, mint egy hónap eltelt, továbbra is érdekel a válasza.. :-)

  • 17 Kungl István // 2008. szeptember 11. 21:28

    válasz #14, #16

    Kedves Viktor!

    Elnézést, elsiklottam a kérdés mellett.

    A válaszom:
    Természetesen van! Lehet, hogy nem optimalizálhatók annyira a képgalériák mint a szöveges tartalmak, de az is tartalom ha csak képek vannak az oldalon. Illetve ha használ képaláírásokat, akkor még a Google Images adatbázisába is bekerülhetnek a képek.

    KI

  • 18 Lela // 2008. szeptember 16. 14:19

    Sziasztok!

    Sitemap-ot szeretnék egy link gyűjteményhez, ahol az aloldalak http://aloldal.fodomain.hu rendszerben vannak.
    A generatorok csak a főoldalt veszik figyelembe ami valahol érthető is hiszen a többi is külön domainként van.
    Tudtok olyan generatort ami leindexeli az így létrehozott oldalakat?

  • 19 Domiter Tibor // 2008. szeptember 22. 13:18

    ” XML feldolgozási hiba: az XML-deklaráció nem jólformázott
    Hely: http://www.americarservice.hu/sitemap.xml
    1. sor, 15. oszlop:
    ————–^”
    Nekem ezt írja ! Mit kellene , és hogyan kijavítanom?
    Várom építő jellegű segitségeteket

  • 20 Szabó Renáta // 2008. október 23. 07:59

    Az oldaltérképet hogyan tudom elhelyezni a blogspot-os oldalamon, elkészítettem Az XML-Sitemaps programmmal, de nem tudom hova illesszem az oldalam html kódjába.
    Esetleg ebben tudna segíteni?
    Azt olvastam hogy az oldal egy külső könyvtárában kell elhelyezni. De ezt nem értem hogy az én blogspot oldalamon ezt hogyan tudom megtennni?

  • 21 Kungl István // 2008. október 28. 13:33

    válasz #20

    válaszoltam itt a kérdésre:
    http://www.seotools.hu/blog/udvozlom-a-seo-blogban#comment-5168

  • 22 Kotosy // 2009. január 21. 09:23

    Én egy webhelytérkép-generátorral készítettem el a sitemapom (nem online típusúval) és meglepetésemre fantasztikusan jó lett. Az utolsó letölthető fájlig minden link belekerült a sitemapba. Ez kb. 950 linket jelent. Ebből a lapokra hivatkozó linkeket már mind egy szálig indexeli a google és még jónéhányt fájlt is közvetlenül (természetesen a képeket nem, mivel a google csak az oldalt linkeli amin a kép található, a képeket magukat csak a képkeresőben, amennyiben adva van a képnek valami nomális név). Jelenleg kb. 200 indexelt linkem van. “olvasónaplók” kifejezésre 3.-4. helyen meg is jelenek.

    Kérdésem az lenne, hogy kiszedjem-e az sitemapból a fájlokra való közvetlen hivatkozásokat? Ahogy látom, sokszor előfordul, hogy történik letöltés az oldalamról anélkül, hogy látogató érkezne, mivel a google találati listában megjelenő linkre kattintva töltik le a fájlt. Kérdésem igazából az lenne, hogy melyik a jobb megoldás?:

    Szedjem ki a közvetlenül fájlokra irányuló hivatkozásokat a sitemapból vagy a fájlokat tartalmazó tömörített állományba helyezzek el mondjuk egy “olvass el.txt” fájlt, ami tartalmazza azoldalam címét?

    Utóbbi esetben ugye a txt tartalma alapján kelthetném fel a felhasználóban az érdeklődés szikráját :)

  • 23 Kotosy // 2009. január 21. 09:26

    Más keresőkbe (nem google) hogyan lehet regisztrálni? Nem találtam ehhez kapcsolódó információkat. Illetve ha lehetséges a googlebe való regisztráláshoz hasonló regisztráció érdemes-e egyátalán regisztrálni? Gondolok itt a yahoora és társaira.

    Elnézést a dupla hsz-ért.

    Üdv.: Kotosz Tibor

  • 24 Kungl István // 2009. január 26. 18:36

    válasz #23

    Sok keresőnek van “add url” vagy “add website” szekciója, de a fontosabbak a linkeket követve egyébként is megtalálják a honlapokat.

    KI

  • 25 Masszázs // 2009. április 02. 20:06

    És az István könyvében van több mint 500 link ahová lehet regisztrálni.

  • 26 peter // 2009. június 03. 15:38

    Körülbelül mennyi idő múlva indexeli a google a sitemapban beküldött linkeket? Például egy nulla pr értékű oldalnál? Vagy mitől függ ez?

    Köszönettel,
    Péter

  • 27 B.Péter // 2009. december 02. 10:35

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha beküldöm a sitemap fájlt, és időközben új oldal/menü kerül az oldalra, akkor készítenem kell egy új sitemap.xml-t, és ismételten be kell küldenem? Fontos e a létrehozás, módosítás dátuma? Figyeli e azt a Google, hogy mikor lett módosítva a sitemap?

  • 28 Kungl István // 2009. december 06. 21:20

    válasz: #26

    Az indexelési gyakoriság az oldal korábbi változásainak gyakorsigátáól és erősségétől függ.

    KI

  • 29 Kungl István // 2009. december 06. 21:22

    válasz: #27

    Igen, frissíteni kellene a sitemap-et, ezt akár lehet automatizálni is. (meg kell ping-elni a google, ha változott és ő letölti az oldalról újra)

    Ha egy oldal nincs benne a sitemap-ben, attól még a Google a linkeken keresztül megtalálja és letárolja.

    KI

  • 30 Balázs // 2009. december 29. 14:25

    Kedves István!
    Azt szeretném kérdezni, hogy több száz akár ezer oldalt is érdemes elhelyezni a webhelytérképek közt?
    Üdv, Balázs

  • 31 Jancsovics Gábor // 2010. március 08. 11:30

    Kedves István!

    A seotools.hu-n található viszontlinkek vizsgálata menüpontban a google alatti érték “nem elérhető”!

    Ez mit jelent? Nem indexeli a google az oldalt? (kb. 1 hetes az oldal)

  • 32 Kungl István // 2010. március 15. 20:05

    #31

    Ez csak annyit jelent, hogy az adott időpillanatban nem tudtuk lekérdezni.

    KI

  • 33 Jancsovics Gábor // 2010. március 19. 08:54

    Kedves István!

    Köszönöm válaszát!
    A szóban forgó aldomain már több, mint két hetes, de a google még mindig csak a kezdőlapot indexelte, a többit nem! A többi kereső már mindegyik oldalt többször is.

    Itt gyanakodjak valami hibára vagy ez természetes?
    Válaszát köszönöm előre is.

  • 34 Kungl István // 2010. március 22. 21:41

    válasz #33

    Fiatal (és még kevési rámutató hivatkozással rendelkező) weboldal esetén ez normális.

    KI

  • 35 Kovács Attila // 2010. április 05. 08:02

    Kedves István!
    Megvásároltuk a könyvét. Igazán hasznos volt. Van viszont egy problémánk, amit hosszú hetek, hónapok óta nem tudunk megoldani. Van kb. 6000 oldalunk, ebből csak 2000-et indexel a Google, sőt a sitemap.xml-ből, ahol 6400 oldal van csak 370-et indexel. Legalábbis ennyit mutat a webmaster tools. Egyszerűen nem jövök rá, hogy mi lehet a hiba.

  • 36 Jánosa Gábor // 2010. április 13. 16:39

    Ez a probléma nálam is felmerült, de sajnos ezidáig én sem találtam rá megoldást. Csináltam egy jó kis sitemap készítő scriptet, talán az segíteni fog. Most olvastam h csak UTF-8-as karakterkészlet a megengedett!!!továbbá a & karakter nem megengedett.helyettesítő kód kell…..mi van akkor h a adomain névben ékezetes betűk vannak.mindent külön le kell cserélni, vagy elég ha ékezet nélkül rakom a sitemapbe?
    van ennek jelentősége az indexelésnél ill. duplikált tartalomnak nézi a google, ha mind ékezettel, mind ékezet nélkül és mind utf-8as karakterekkel cserélve az ékezetes betüket feltöltöm az url-ket? Köszi előre is a választ.

  • 37 Kungl István // 2010. április 19. 09:06

    Az ékezetes karakterek URL szinten nem ékezetes karaktereknek kellene lenniük, hanem az ékezetes karakterek kódolt változatai. Az új böngészők persze kezelik az ékezetes karaktereket, de a kódolt változatot érdemes linkelni ettől függetlenól.

    Kódolt ékezetes karakterek esetén az UTF-8 kódolás nem lesz probléma. Az & jelet pedig természetes, hogy cserélni kell a &amp; változatra, mivel az XML formátumban nem megengedett önállóan a & karakter.

    KI

  • 38 PomporKati // 2010. május 03. 13:45

    Kedves István!
    Elégséges-e, ha a sitemap csak a legfontosabb oldalakat tartalmazza (ez is több százra tehető), és a kevésbé fontosakat nem?
    Köszönettel várom válaszát.

  • 39 Kungl István // 2010. május 09. 22:54

    Ha már használ az ember Google sitemap-et, akkor érdemes a teljes listát betenni az xml-be.

    KI

  • 40 Madaras Hunor // 2010. június 25. 05:55

    Jo napot kivanok egy nagyon fontos kerdesem van. Joomla CMS t hasznalok es en is megszeretnem csinalni ezt a google sitemap et. Kaptam is komponenst meg plugint hozza hogy nekem automatikusan legenerlaja de a google webmaster tools nem akarja lefogadni. keszitettem en is egyet kezileg amit bepotyogtettem es azt sem fogadja mi alit meg engem hogy ez t meg tudjam csinalni. Meg egy kerdesem volna: mikor beirom a googleba hogy infoturist.org es lekerdezem az a vagyis megnyomo hogy adja ki nekem az osszes linket ami az infoturisthoz tart es ott a google on nekem olyan regi linkek meg componensekbol linkek hogy engemet az mar nem erdekel es leszeretnem torolni onnan. Ezt mivel lehetseges megcsinalni?

  • 41 Péter // 2010. június 26. 06:42

    Kedves István!

    Nem tudom, mennyire tartozik ide, de google kereséseim során számtalanszor találkoztam olyan eredményekkel, ahol eredmény leírása alatt az oldal menüpontjaival találkoztam (pl. “microsoft” szóra keresés”). Tudna nekem segíteni, hogy ez hogyan idézhető elő? Várom válaszát!

    Tisztelettel,
    Péter

  • 42 Kungl István // 2010. június 27. 20:42

    Ezek a webhelylinkek. Erős weboldalaknál (authority site) jelenik meg.

    KI

  • 43 Péter // 2010. augusztus 20. 03:15

    Kedves István!

    Köszönöm kedves segítségét, így már utána tudtam nézni.

    Tisztelettel,
    Péter

  • 44 Tyke Fenderson // 2010. szeptember 16. 09:42

    Üdvözlet mindenkinek!
    Nem tudom, lehet, hogy nem ide tartozik, de ha mégis, érdemes megemlíteni, hogy van a HTML kódolásban a tag, amelybe érdemes a nyitóoldalon egy …… formátumú menürendszert készíteni. Nyilván egy Sitemap-ben több adat van, és -es menürendszert nem épít az ember több száz oldalra, de ettől eltekintve segít a keresőknek feltérképezni az egész site-ot olyan esetekben, ahol mondjuk speciális flash vagy JS, DHTML menürendszer lett kialakítva, mint az én oldalamon is: http://www.kisallatkorhaz.hu Egy ideig a Google csak a nyitóoldalt indexelte, meg egyetlen aloldalt talán egy külső link hivatkozás miatt, de amikor ezt a menürendszert is beraktam a HTML kódba, nem sokkal később a Google indexelte a teljes site-ot. A Sitemap.xml-t pedig csak ma töltöttem fel.

  • 45 Tyke Fenderson // 2010. szeptember 16. 09:44

    Ami kimaradt: noscript - /noscript tagek, és az abban ekészített ul li li li /ul menürendszer.
    (A tag jeleket kiszűrte a blog, ezért maradt ki az előbb)

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.