Újítás a Google Webmestereszközökben - részletesebb biztonsági figyelmeztetéseket kapunk megújult helyen

2013. november 05. · 10 hozzászólás

Kategóriák: Google Webmaster Tools

Néhány napja egy új, a “Biztonsági problémák” (angolul Security Issues) eszközzel bÅ‘vült a Google Webmestereszközök. Mostantól egy helyen csoportosulnak a weboldal működtetésével kapcsolatos figyelmeztetések, problémás részek, sÅ‘t itt közvetlenül még felülvizsgálatot is kérhetünk honlapunkra.

A Google Webmestereszközök mostani újítása alapvetően a weboldalak biztonságos működtetésében segít nekünk, a honlapok feltörésének gyors figyelmeztetésében lépett előre.

Google Webmestereszközök - Biztonsági problémák

Korábban egy-egy ilyen probléma megoldása – illetve egyáltalán maga a probléma észlelése – sokkal körülményesebb volt. Kulcskérdés egy ilyen helyzetben az, hogy milyen gyorsan ismerjük fel és tudjuk megszüntetni a problémát. Az újítás által mindkét fázis jelentősen lerövidülhet.

Emellett az is nagyon hasznos, hogy minden kapcsolódó jelentést és eszközt egy helyen találunk és bővült is a szolgáltatott információ.

Mit nyújt az új Biztonsági problémák eszköz?

Figyelmeztetést kaphatunk a weboldalunkkal kapcsolatban, akár rosszindulatú kóddal bővült a weboldalunk, akár spam tartalmat helyeztek el rajta. Csoportosítva jeleníti meg a problémás részleteket és akár konkrét példaoldalt is mutat ahol felfedezte a problémát és azt is megadja hogy mikor történt ez.

Még ennél is fontosabb hogy konkrét kódrészleteket is kiemel nekünk a Google Webmestereszköz, ezzel jelentősen leegyszerűsítve a kutatást.

Google Webmestereszközök - Biztonsági problémák

Google Webmestereszközök - Biztonsági problémák

Emellett elindult még egy újdonság, ahol javaslatokat kapunk arról, hogy mi a teendő, ha feltörték az oldalunkat. Itt gyakorlatilag lépésről lépésre végigvisznek minket a tennivalókon. Ezek nagyon hasznos tanácsok.

Mindezek ellenére mi azt javasoljuk, hogy ha valakinek feltörik az oldalát akkor – az egyszerűbb eseteket kivéve – keressük meg a webmestert, vagy esetleg kérjünk segítséget a tárhelyszolgáltatótól. A legtöbb esetben nem elegendő megszüntetni a problémát, ettől ugyanis még legközelebb is feltörhetik a weboldalunkat. Igyekezzünk megtalálni a gyenge pontot és befoltozni a réseket.

Az új eszköz arra is lehetőséget ad, hogy egyszerűen kérjük a felülvizsgálati kérelmet, rögtön a Webmestereszközökben.

Google Webmestereszközök - Biztonsági problémák

Ha még nem használná a Google Webmestereszközöket, akkor feltétlenül kezdje el weboldala ellenőrzését:
http://www.google.com/webmasters/tools/?hl=hu‎

Mi hasznosnak találjuk ezt az újítást. Önnek törték már fel weboldalát?

Ha tetszett:
Megosztom

10 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Csinyálóház // 2013. november 05. 11:36

    Hasznos. Köszönöm!

  • 2 Péter // 2013. november 05. 12:09

    Szuper!

    Ennek már épp ideje volt.

    Köszi :D

  • 3 Superlink.hu // 2013. november 05. 13:55

    Én is nagyon örülök ennek a fejlesztésnek, sajnos manapság nagyon megszaporodtak például a Wordpress CMS ellen elkövetett rosszindulatú behatolások és kártevések, így most még könnyebben szerezhetünk ezekről tudomást. Eddig is volt egy ilyen funkció a WMT-ben, de ez a fejlesztés mindenképpen egy pozitívum a Google részéről! :-)

  • 4 Senki // 2013. november 05. 14:55

    Tudja valaki ,hogy mit a lehet tenni ha valaki duplikálta az oldalam ? Mert elterjedt egy sql az én oldalamrol !

  • 5 Tóth László // 2013. november 05. 18:24

    Köszönjük a posztot és a Google erőfeszítéseit is az ügyben. Nagy segítség lesz ha esetleg megtörik az oldalaim egyikét. A wordpress elleni támadásokhoz annyit fűznék hozzá, hogy a probléma a rendszer népszerűségével csak súlyosbodni fog, és bár vannak ügyes megoldások, nem árt nekünk is folyamatosan réseket keresnünk a rendszerben. Ne várjuk meg míg bekövetkezik a támadás.

  • 6 Monori Tamás // 2013. november 05. 19:35

    Köszönet a naprakész információkért !

  • 7 BelföldiPihenés.hu // 2013. november 05. 20:44

    Örülök, de sajnos nem oldja meg a problémát, ugyanis nekem úgy törték fel a weboldalam ráadásul többet is, hogy a google nem “vette észre” nem kaptam figyelmeztetés a WM.ben, de hátrasorolta a fenébe. Azóta javítottam, majd meglátjuk ez az eszköz a valóságban mennyit ér…

  • 8 Kis Judit // 2013. november 06. 08:12

    Az én régi weboldalamat úgy hátrasorolták, hogy teljesen újat kellett csináltatnom. Pl. azért, mert a saját cikkeimet tartalom duplikációnak ítélte meg.Egy kicsit úgy érzem magam azóta, mintha egy nagy játék kicsi bábja lennék, akivel lehet játszadozni…

  • 9 DaWe // 2013. november 06. 16:42

    Köszönöm, nagyon hasznos ez a cikk!

  • 10 Kiss Dániel // 2014. január 28. 15:38

    Szia!

    Most ismerkedem még ezzel a rendszerrel, nagyon jó.
    Köszi a sok hasznos infót!

    Ãœdv: Dani

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.