Digitális sikertörténetek 2. rész: Műhelytitkok sikeres hazai vezetőktől

2012. december 16. · 1 hozzászólás

Kategóriák: Érdekességek

Mostani bejegyzésünk kicsit különbözik a megszokott szakmai írásoktól. Egy személyes élményt, véleményt szeretnénk megosztani, egy most olvasott remek könyvről.

Mindig is nagy érdeklődéssel olvastam egy-egy sikeres történetet. Sztorikat, amelyeknek a végén egy vállalkozás, egy ember, vagy csak egy jó ügy sikerrel végződött, vagy sikeresen működik még a napjainkban is. Ilyen izgalmas és érdekes történeteket, vallomásokat gyűjtött össze egyik ismerősünk, Dunder Krisztián (http://dunder.hu/) a Digitális sikertörténetek második részében.

Az internet világából ismert nemzetközi sikerek történeteit általában mindenki jó ismeri. Általában azért mert egy film feldolgozta azt, vagy ne adj Isten elhunyt az illető. Ilyenek voltak A közösségi háló amerikai film, vagy Steve Jobs életrajzi könyve, de élvezetes például Bud Spencer életrajzi könyve is. :)

Az internet segítségével (vagy többnyire az interneten) sok hazai vállalkozás is elért jelentős sikereket. Persze a sikert itthon mindig a piachoz mérten kell értelmezni. Gyakran hallani különböző száraz statisztikákról, kimutatásokról, amelyeket a nagyobb vállalatok eredményeiről készítenek. Ez a könyv azonban valóban élvezetes, mivel a cégvezetők maguk mesélnek sikereikről és kudarcaikról. Az olvasás közben olyan érzése van az embernek, mintha maga ült volna le beszélgetni az aktuális vállalat vezetőjével. Dunder Krisztián nevét lehet hogy már többen ismerik, de ha nem akkor is érdemes elolvasni a legújabb könyvét. Olyan sikeres (többször nemzetközi szinten is az) vállalkozások történetét foglalta össze, amelyek az utóbbi években meghatározóak voltak maguk szegmensében.

A rendkívül érdekes és élvezetes olvasmányt a napokban és gyakorlatilag 2-3 nap alatt ki is olvastuk mindketten. Különösen nagy érdeklődéssel olvastuk azok történetét, akiknek mi magunk is személyesen adtunk tanácsokat.

A Digitális sikertörténeteknek ez már a második része, amelyben összesen hat ismert hazai - elsősorban online - vállalkozás történetét ismerhetjük meg. A vállalkozások vezetői őszintén és közvetlen hangnemben mesélik el sikerük kulcsmomentumait, a nehézségeiket. Sikereikből, személyes történeteikből sok tanulság levonható és akár ötleteket is meríthetünk belőlük. Mindenkinek ajánljuk az elolvasását:

http://dunder.hu/digitalis-sikertortenetek/

Ha tetszett:
Megosztom

1 hozzászólás érkezett ↓

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.