A Google Analytics jövőre nem támogatja Internet Explorer 8-at

2013. szeptember 19. · 1 hozzászólás

Kategóriák: Google Analytics

A Google Analytics kezelőfelületét már csak három hónapon át tudják majd elérni az Internet Explorer 8 felhasználói. Nemrég jelentette be a Google Analytics csapata.

Ezután nem tudják majd használni ilyen böngészővel a Google Analytics jelentéseit. Elmondásuk szerint az elkövetkező újításokat ugyanis korlátoznák 8-as, vagy a korábbi a verziókhoz való alkalmazkodás.

Google Analytics jövőre nem támogatja Internet Explorer 8-at

A felhasználói élmény növelését tartják szem előtt, kompromisszumok nélkül. Ezzel ugyanakkor elég sok embert kizárnak, vagy más böngésző használatára köteleznek. A Windows XP-t használóknak ugyanis az IE 8 volt az utolsó verzió. Ők ezután kénytelenek lesznek más böngészőre váltani, ha továbbra is szeretnék használni a Google Analytics szolgáltatását.

Mi a teendő?

A többi nagy böngészővel kapcsolatban eddig nem jeleztek hasonlót (Firefox, Chrome, Safari, stb.), azokkal gond nélkül elérhetők lesznek a jelentések.

Az XP felhasználóknak nincs más teendőjük tehát, hogy böngészőt váltanak, ha még 8-as Explorert használtak eddig a jelentések megtekintéséhez.

A többieknek pedig csak frissíteni kell a programot, mert az Internet Explorer 9 már megfelelő.

A mérést nem befolyásolja

Nagyon fontos tisztázni, hogy az újítás a monitorozást nem befolyásolja. Ezután is látni fogjuk a Internet Explorer 8, vagy korábbi verziót használó látogatók forgalmi adatait.

Még van három hónapjuk az IE 8 használóknak

Az újítás majd csak három hónap múlva lép érvénybe, tehát addig még használható az Analytics az IE 8-val is. Utána viszont már nem fogják tudni ezzel megtekinteni a jelentéseket.

Ha tetszett:
Megosztom

1 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 NessieGraf // 2013. szeptember 21. 14:04

    Mindig belecsodálkozom a világba, mikor IE böngészőről olvasok. Szerintem a használatához már eddig is nagyfokú ismerethiány kellett.

    Aktív Analitics használóként meg kifejezetten örülök az eddigi és a várható újításoknak.

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.