2 új keresőoptimalizáló eszköz - beta, tesztelhető

2008. június 02. · 40 hozzászólás

Kategóriák: Google · SEO eszközök

Már régóta halasztottam két új segédeszköz bevezetését, melyeket már korábban megterveztem, de csak most jutottam el a kivitelezésig. Többen is kérdezték már tőlem, hogy mikor válik végre elérhetővé. Végre sikerült eljutnom a fejlesztésig, és beta verzióban elérhető a weboldalon a viszontlinkek és az indexelt oldalak vizsgálata.

A szolgáltatás keretein belül bárki könnyen lekérdezheti hogy egy tetszőleg weboldalnak hány viszontlinkje vagy tárolt oldala létezik az egyes keresők adatbázisában. A szám adatok kijelzése mellett, könnyen elérhetők a részletes adatok is.

A viszontlinkek vizsgálata azért fontos, mert óriási szerepe van a rangsorban annak, hogy mennyi és milyen “minőségű” weboldalak mutatnak a honlapunkra.

A tárolt oldalak vizsgálata során megtudhatjuk, hogy a honlap mely oldalait tárolták el a keresők az adatbázisukban. Csak olyan oldal jelenhet meg a találati listán, amely szerepel a kereső adatbázisában, ezért különösen fontos, hogy a honlapunk minden oldalát indexeljék a keresők. Ellenkező esetben esélyünk sincs bármilyen helyezés elérésére.

A két eszköz tesztelhető, elérhetőségük:

Bárkinek lenne észrevétele, írja meg nyugodtan blog bejegyzésként.

Ha tetszett:
Megosztom

40 hozzászólás érkezett ↓

  • 1 Tóth András Zoltán // 2008. június 03. 08:23

    Tisztelt István!

    Nagyon örülök a publikálásnak, régóta vártam már rá.
    Gyorsan le is teszteltem. Lenne is gyorsan egy kérdésem:
    - Mitől lehet az, hogy a Googleben 113 indexelt oldalam van, míg a Yahoo, Altavista, Alltheweb keresőkben csak 3?
    Tudom, hogy az ön programja, ezeket a kiszolgálókat kérdezi le, de mi lehet a különbség Ön szerint ezek működésében ami ezt eredményezheti? Mind a 113 aloldalam linkje megtalálható egy oldaltérképen, ami linkelve van a főoldalról a láblécben.

  • 2 Kungl István // 2008. június 03. 08:46

    Válasz: #1

    Kedves Zoltán!

    Az egyes keresőmotorok indexelési technikája, gyakorisága eltér egymástól. Tapasztalatom szerint a Yahoo ritkábban frissíti adatbázisát, mint a Google. Úgy láttam a weboldalnak még nincs PageRank-je, amiből arra következtetek, hogy elég fiatal az oldal. Elképzelhető, hogy a Yahoo szemében még nem elég erős az oldal, de a legfontosabb, hogy a Google látja az oldalakat.

    KI

  • 3 Neumann Tibor // 2008. június 03. 16:17

    Kedves István!

    Ez egy nagon kitűnő segédeszköznek tűnik.
    Viszont nekem is van egy idevágó kérdésem, az mitől van, hogy pl. http://mondokak.net/ most kapta ezt az URL-t. eddig extrás tárhelyen volt. A Google-n kívül minden más keresőnek sikerült már a viszontlinkeket többé kevésbá átírogatni. Mi a késedelem oka.
    Elméletileg használom a HTTP/1.1 301 Moved Permanently , keresőbarátnak mondott átírányítást.

    Köszi.

    Tibor

  • 4 Kungl István // 2008. június 03. 16:49

    válasz: #3

    Kedves Tibor!

    A Google 2-3 havonta mutatja csak meg a frissített viszontlinkeket nyilvánosan, ezért valószínűleg nyilvántartja ugyan, de a találati listán még nem kérdezhető le.

    Ha szeretnéd látni a naprakész viszontlink listát, akkor használd a Google Webmaster Tools-t.

    KI

  • 5 Tóth András Zoltán // 2008. június 03. 17:06

    A főoldal már PR0. Ez jelent már valamit? Mármint értem én hogy a 0 az 0, de több ez esetleg mint az N/A?

  • 6 Kungl István // 2008. június 03. 17:58

    válasz: #5

    Ez már azt jelenti, hogy a legutóbbi PageRank export során a Google ezt már értékelte. Igaz, hogy ez 0, de valószínűleg azért, mert kevés volt még a rámutató hivatkozás.

    KI

  • 7 Pásztai András // 2008. június 03. 19:30

    Kedves István!

    Eddig is gyakran fordultam az Ön oldalához a lapom optimalizálása során és ez a két új segédeszköz további hasznos információkhoz juttat hozzá. Annál is inkább, mert épp most szeretnék egy Adwords kampányt indítani. Nálam a kedvencek között első helyen van a Seotools!
    Az oldalammal kapcsolatban érdekesnek tartom, hogy a Yahoo-n és más keresőkön sok, témába vágó keresőszóra az első helyen vagyok, míg a Google-ban (pedig arra optimalizálok) az ötödik, illetve egyes, fontos keresőszavakra a harmadk lapon! Talán azért, mert a viszontlinkek esetében csak 4 ! bejegyzésem van?

    Köszönettel:
    PA

  • 8 Kungl István // 2008. június 04. 06:50

    válasz: #7

    Kedves András!

    Valószínűleg a Google is látja az összes viszontlinket, csak a találati listán nem e jeleníti meg. A Google Webmaster Tools ennél többet fog mutatni minden bizonnyal. A helyezés különbség adódhat a keresők különböző rangsorolási algoritmusából is (pl. kor faktor).

    KI

  • 9 Dukainé Szili Márta // 2008. június 04. 23:30

    Kedves István!
    Összefoglalnám véleményemet az összes vizsgálódási lehetőségről, különös tekintettel a két utolsó eszközre. Ez szuper! Én továbbra is “béna” vagyok a honlap “gyártás” területén, ezért - elsősorban - nekem (és hasonló “tudású” társaimnak) készítette az elemzés-mérés lehetőségét, ugye? Mert a vizsgálatok és eredményeik is többnyire jól érthetők számomra (remélem…)! Tüzetesebben végigvizsgáltam mindkét honlapomat, és meglepődtem!! Van még bőven feladatom, hogy előnyösebbek legyenek!
    Kezdhetem a tartalmi átdolgozásukat, optimalizálásukat stb!
    Köszönöm!
    Márti

  • 10 Keresztény // 2008. június 06. 07:52

    Kedves István!
    Sok hasznát vesszük az új funkcióknak is.
    Teszteltem a http://www.ekklesia.hu/szeretet.html oldalunkat, viszont nem értem, hogy ha a google és a yahoo csak 1 találatot ad erre az oldalra, akkor az altavista, és az alltheweb miért hozza az összes találatot más oldalakra is?
    Adrián

  • 11 Bartha László // 2008. június 07. 19:55

    Nagyon örültem ezeknek az eszközöknek. Egyből ki is próbáltam, gratulálok, nagyon professzionális!

  • 12 Lovászi József // 2008. június 08. 10:23

    Nagyszerű, hogy megjelent a backlink-számláló és az indexelt oldalak vizsgálója is! Gratulálok Istvánnak! Mindkét eszköz gyors, kényelmes a használata és hasznos információkat ad. Rendszeresen ezekkel az eszközökkel vizsgálom a http://kalauz.hu, márciusban indult információs közösségi portál optimalizálásának eredményeit. Erről jut eszembe: a http://www.kalauz.hu portálon céges információkat ingyen lehet elhelyezni web-címmel együtt, tehát backlinkállomány gyarapítására is alkalmas.

  • 13 Barátfalvy Irén // 2008. június 08. 17:26

    Kedves István!

    Ismét köszönettel tartozom a 2 új funkcionális szolgáltatás használatáért.
    Nagyszerű, hasznos segédeszköz a weblapüzemeltetőknek.
    Csak gratulálni tudok az ötlethez és a kivitelezéshez egyaránt.
    Köszönöm, és örömmel tesztelem.

    Barátfalvy Irén
    Relax Stúdió - http://www.relax-studio.hu
    RelaxBolt - http://bolthely.hu/relaxbolt

  • 14 Kökényesi Imréné Julika // 2008. június 10. 06:59

    Kedves István
    Én nagyon, nagyon kezdő vagyok! De szeretnék minnél elöb megtanulni a weblapom optimalizálását.Hiába vannak sok látogatoim a web-oldalamon mégse nálam regisztráltatják magukat,nemtudom,hogy mi ennek az oka, köszönettel veszem a segitségét.Üdvözlettel
    Kökényesi Imréné
    http://tiensjogdij.echt.hu

  • 15 Gerkovics Zoltán // 2008. június 14. 16:59

    Kedves István!

    Az lenne a kérdésem, hogy a keresők figyelembe veszik-e a php-s get-es változó paramétereit, mert erről több eltérő véleményt hallottam.

    Pl.: index.php?webshopitem=aruneve

    Tehát az „aruneve” –t tárolják-e?

    Köszönöm előre is

  • 16 Ildiki // 2008. július 09. 12:21

    „Kezdetben vala a sötétség…” Aztán jöttek a leckék, és úgy tűnt, hogy már kezdem érteni. Most vagyok abban a fázisban, hogy minden összezavarodott.
    A „ganoderma kávé” szóra keresve az első 10-ben kétszer-háromszor is előfordultam. A saját oldalam szerepelt már az első helyen is. Aztán pitty-putty, valami büntit kaphattam, mert még a 60-70-ben se voltam benne. Lehetett a duplikált tartalom, azt megszüntettem. Most a saját lapom a 14.
    Itt jönnek az ellentmondások: a PR-em 3-as. A Google 4 viszontlinket mutat (a Yahoo 200-nál többet), indexelt oldal: 0.
    Nem én vagyok az oldal kezelője, de nagyon szeretném tudni, hogy mit tehetnék.
    Tudtok ebben segíteni? Köszönöm!

  • 17 Kungl István // 2008. július 12. 08:46

    válasz: #14

    Kökényesi Imréné!

    Bár oldalam elsősorban a keresőoptimalizálás révén történő látogatószerzéssel foglalkozik, annyit már megtanultam Wolf Gábortól (http://www.marketingcommando.hu), hogy egy weboldal sokkal sikeresebb, ha nem rögtön eladni próbál. Olvassa át Gábor cikkeit, szerintem hasznosak.

    KI

  • 18 Kungl István // 2008. július 12. 08:48

    válasz: #15

    Kedves Zoltán!

    A Google néhány paraméterig biztosan figyelembe veszi. A fenti példát biztosan. Megjegyzem azonban, hogy értékesebb lenne az un. szép URL használata.

    KI

  • 19 Kungl István // 2008. július 12. 08:50

    válasz: #16

    Kedves Ildikó!

    Javaslom használja a Google Webmaster Tools eszközt, ott pillanatok alatt kiderül, hogy oldala büntetve van-e vagy sem. A Googlenél előfordul, hogy ugrálnak a helyezések, de ilyenkor gyakran néhány hét alatt visszaáll a “rend”.

    Ha a Webmaster Tools szerint minden rendben, akkor érdemes kivárni.

    KI

  • 20 Kiss Ferenc // 2008. július 24. 10:27

    Kedves István!

    Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalára mert mérhetetlen nagy segítséget jelent az weboldalaim optimalizálási során! Rendszeresen visszajárok, és ellenőrzöm a tevékenykedéseim hatását és nagyon jó tapasztalni, hogyan regaálják le a keresők az egyes kis trükköket. Szóval mégegyszer nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy használhatom ezeket a nagyon hasznos eszközöket a munkám során!

    Üdvözlettel
    Kiss Ferenc
    webmaster
    http://www.dimension.hu

  • 21 Gábor // 2008. július 29. 07:44

    Kedves István!

    Konkrétan meg vagyok döbbenve. Az elmúlt években olvasgattam rengeteg hasonló oldalt, komolyan elgondolkoztam mindenféle cégek ajánlatain, akik azt ígérték, hogy megemelik az oldalaim nézettségét, látogatottságát a többszörösére. Aztán idetaláltam (egy barátom ajánlására) és feliratkoztam a hírlevélre.

    Őszintén szólva nem vártam túl sokat a dologtól, de legnagyobb megdöbbenésemre és örömömre egy hónap sem kellett ahhoz, hogy a napi látogatottságot 300-as átlaggal emeljem. Ráadásul mindezt úgy, hogy az internet áruházunkban a vásárlások aránya is megnőtt! Őszintén gratulálni tudok csak az oldalhoz és a segítséghez, amit a napi munkámban nyújtott és nagyon köszönöm a segítséget.

    Továbbra is rendszeres olvasóként üdvözlettel:

    Krisztián Gábor
    webmester
    http://www.homasita.hu

  • 22 Marcsi Marcsi // 2008. október 28. 07:26

    Kedves István!

    Friss netező vagyok, ezért nem igazán értem még a szak szavakat. Lécci segíts, hogy mit kell beírnom és hova a kereső optimalizálásához?

  • 23 Pap Márton // 2008. november 26. 08:23

    Kedves István!
    Van egy problémám amit lehet, hogy nem itt kellene megkérdeznem, de mégiscsak megteszem:)
    A törtlink vizsgálatot elvégeztem a seo eszközök között a honlapomon és megdöbbenve láttam, hogy a linkjeim 99%-a tört link. Azonnal felmentem a honlapra és kipróbáltam a linkeket amelyek működtek. Utánna vettem észre, hogy az Ön tört link kereső programja nem kezeli az ‘ jelet. Az én elérési útvonalamba pedig van ilyen karakter. A google webmaster tools-be bementem és ott semmiféle hibát nem jelzett az oldalamra nézve (attól eltekintve, hogy van 1-2 régi oldal amit töröltem és azt irja hogy nem találja azokat).
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a jelet érdemes lenne-e kivennem a link útvonalból vagy sem? Eddig még nem jelentett problémát, de nem tudom pontosan, hogy a google hogy viselkedik, mert ha ott is probléma amit a webmaster tool-ba nem látok, akkor megpróbálom kivenni ezt a spec. karaktert az útvonalból.
    Válaszás előre is köszönöm.

  • 24 Kungl István // 2008. november 27. 12:03

    válasz: #23

    Kedves Márton!

    Szerintem nem szerecsés az ilyen karakterek használata az URL-ben, annak ellenére, hogy a Google mégis kezeli őket.

    KI

  • 25 Hitel és Lízing Centrum // 2008. december 15. 12:24

    Nagyon hasznosak ezek az eszközök. Köszönöm.

  • 26 nevelde // 2009. január 14. 02:09

    engem az érdekelne hogy az iframe-ben lévő viszontlinkeket is mutatja-e ?

  • 27 Masszázs // 2009. április 02. 19:51

    Lassan több időt töltök István weboldalán, a kütyükkel játszva mint a saját oldalaimon :-)

  • 28 Molnar Csaba // 2009. szeptember 05. 07:52

    T. István
    végeztem én is egy tört link keresést az ön oldalán található eszközzel és azt vettem észre, hogy olyan oldalakat is tört linknek mutat amire rákattintva élő linkként működik, miért történik ez?
    http://www.shoemall.ro
    Sok köszönettel tartozom, sokat tanultam az ön leveleiből.

  • 29 Molnar Csaba // 2009. szeptember 05. 07:55

    Na és egy másik kérdés :))
    Mi lehet az oka, hogy kb. 150 webdirectory-ra való felíratkozás után és kb. 6 hónap elteltével is csak pr0-ás googlenek az oldalam?
    Tisztelettel,
    Csaba

  • 30 Galló Csilla // 2009. szeptember 26. 12:32

    Sziasztok!

    Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy hogyan tudom ellenőrizni,hogy a keresőrobot mit lát az oldalamból?
    Előre is köszönöm.
    Csilla

  • 31 Juhász Andrásné Mary // 2010. március 14. 11:09

    Kedves István!

    Tisztelettel kérdezném, vajon Google miért nem indexeli az http://www.abbcenter.com -ot, illetve annak aloldalait. Két éve szerkesztek ott, és bármit is csinálok, az óriás elkerül minket. Válaszát előre is köszönöm!

  • 32 K-optim // 2010. március 26. 12:41

    Valamiért a Google egyáltalán nem látja az Abbcentert. Ha így rákeresünk “abbcenter.com”, látható, hogy nem ad ki Abbcenteres oldalakat. Yahoo siteexplorer szerint 12 ezer oldalból áll. Valamilyen oknál fogva, az egész abbcenteres tartalom ki van tíltva a keresőből. Valakinek biztos van egy jobb válasza.

  • 33 Magyar László // 2010. május 17. 15:58

    Kedves István!

    A link ajánlással kapcsolatban: kb. 2-3 hónapja kezdtem a link ajánlásokat a lap.hu oldalakon. Mi a teendő abban az esetben, ha azóta nem kaptam sem elutasító sem elfogadó választ?
    Mit ajánl, mit tegyek?

    Tisztelettel:
    Magyar László
    http://www.netbusinesseurope.com

  • 34 Kungl István // 2010. május 24. 20:33

    Lehet üzenni esetleg az adott lap szerkesztőjének, vagy megpróbálni újra regisztrálni mondjuk a www tag nélkül. (Így átmegy az automatikus ellenőrzésen.)

    KI

  • 35 Viszugyel Zoltán // 2010. augusztus 07. 12:49

    Hasznos kis segédeszközök. Köszönet érte.

  • 36 Benedek Zsolt // 2010. szeptember 02. 21:38

    Kb. havi rendszerességgel használom a Keresőoptimalizálást segítő eszközöket. Hasznos dolgok. Köszönöm!

  • 37 Varga Ferenc // 2012. február 19. 20:36

    Kedves István !

    Nekem az volna a problémám hogy ami önöknél van viszont link vizsgáló eszköz az nem mutat semmit pedig már 1 éves a domainom.
    Az ezen mért pedid 33 linket mutat de nekem attól sokkal több van. Itt a link: http://www.backlinkwatch.com/index.php#

  • 38 Senkó Gyula // 2012. augusztus 13. 19:23

    Egy kérdésre szeretnék választ kapni.
    Ha valakinek nincs, megadva a Meta-adatok. Hiányoznak a kulcsszavak. Hogy lehet több ezer indexelt oldala?
    Köszönöm.

    Üdvözlettel: Senkó Gyula

  • 39 Debreceni Csaba // 2013. június 27. 08:02

    T. István
    Amióta az oldalán vagyok sokat fejlődött az oldalam A Webmestereszköz 31 linket mér ami mutat rám itt viszont nem látszik az elellenőrzés során.Sajna a title tag még nem az igazi bár nagyon sokat dolgozom rajta de most elakadtam nem tudom feltornázni ebben kérném segítségét

Hozzászólás

(Kerüljük a kulcsszavakat a névben)
* Kötelező mező. Az e-mail cím nem jelenik meg a blogon.