linknépszerűség vizsgálat

Linknépszerűség vizsgálat

Mit szólna, ha egyetlen dokumentumban megkapná a legnagyobb konkurensek
viszontlinkjeinek vizsgálatát és kapna egy listát olyan potenciális honlapokról,
melyekre kikerülhet saját weboldalával?

Miután végeztünk a weboldal fejlesztésével, foglalkoznunk kell a weboldal linknépszerűsítésének növelésével. Első lépésként regisztrálnunk kell weboldalunkat az ismertebb katalógusokba, ezt követően pedig elkezdhetjük felépíteni a partner kapcsolatokat.

A feladat kezdetben nem lesz nehéz, de a folyamatos munka során egyre kevesebb potenciális új partnert vagy katalógust találunk majd. Ekkor érdemes feltérképezni a konkurenciát és megvizsgálni az ő viszontlinkjeit is. Ez akár már a keresőoptimalizálás elején is fontos lehet, hiszen nem árt látni, hogy a konkurensek hol tartanak ezen a téren.


A vizsgálatnak három előnye van:

 1. Konkurensek megismerése
  A kiélezett versenyben nem árt megtudni pontosan, hogy a konkurens weboldalakra, pontosan honnan, milyen hivatkozások és milyen szöveggel mutatnak. Az utóbbi különösen fontos, hogy lássuk, hogy a jó helyen álló konkurensekre milyen releváns, kulcsszó gazdag hivatkozások mutatnak.

 2. Saját viszontlinkek megismerése
  A pontos vizsgálat érdekében a program összegyűjti a vizsgálandó weboldalra mutató hivatkozásokat, és ezeket is részletesen megvizsgálja. A kész dokumentumból pontosan kiderül milyen PageRank értékkel rendelkező oldalakról, milyen hivatkozással, milyen szöveggel mutatnak a vizsgált weboldalra.

 3. Új lehetséges viszontlinkek
  Miután rendelkezésre állnak a konkurensek és a saját viszontlink adatok is, a kettő különbségéből kapunk egy olyan weboldal listát, melyen a konkurensek valamelyike szerepel, de a vizsgált honlap nem. Ezért elképzelhető, hogy ezekre az oldalakra sikerül kikerülni a saját honlapunkkal.

A vizsgálat a következőképpen történik:

 1. Konkurensek meghatározása
  A megadott kulcsszavak alapján, minden kereső kifejezéshez meghatározzuk az első 20 konkurens weboldalt.
  Ezeket fogjuk részletesen is megvizsgáni.

 2. Viszontlinkek begyűjtése
  A konkurens honlapok és a saját weboldal vizsontlinkjeit összegyűjtjük. Ennek végeredményeként általában több tízezer hivatkozást sikerül megszerezni.

 3. Viszontlinkek vizsgálata
  Az összegyűjtött hivatkozások mindegyikét megvizsgáljuk egyesével és megkeressük az oldalon azt a hivatkozást, amellyel az oldal a konkurensre mutat. A hivatkozás vizsgálatával megtudjuk, pontosan milyen szöveggel mutatnak a weboldalra.

 4. Lehetséges viszonlinkek meghatározása
  Miután minden adat rendelkezésre áll, megjelöljük azokat a konkurens viszontlinkeket, melyeken az ügyfél weboldala még nem szerepel.

 5. Adatok exportálása
  Több formában is rendelkezésre bocsátjuk az adatokat, hogy azok minél jobban felhasználhatók legyenek. Minden projektről készül egy elosztó oldal, ahonnan rendszerbe szedve és egyben is letölthetők az információk.

Demo projekt

Az alábbiakban elérhető egy demo projekt, ahol látható, milyen végeredmény születik a vizsgálat során.

A vizsgált kulcsszó: alapítvány
A vizsgálat weboldal: www.hospicehaz.hu

A vizsgálat végeredménye itt érhető el:
http://www.seotools.hu/blc/demo-www.hospicehaz.hu/


Ár információk

A vizsgálat árát úgy határoztuk meg, hogy több vizsgálandó kifejezés esetén, az egy kulcsszóra jutó költség folyamatosan csökkenjen. Illetve, akit csak egy kifejezés érdekel, annak se kelljen nagy összeget fizetnie.

Kiindulásként a vizsgálat alapdíja nettó 3.000 Ft és egy kulcsszó vizsgálata nettó 5.000 Ft-ba kerül. Így egy kifejezésre a teljes vizsgálat ára 8.000 Ft + áfa áron már elérhető.

Minél több kifejezést választ, annál olcsóbb az újabb keresőszó vizsgálata. Ezt a következő táblázat foglalja össze:

kulcsszavak vizsgált konkurens oldalak száma egység ár vizsgálat teljes ára kedvezményes egység ár* kedvezmény összesen a viszgálat kedvezményes ára
alapdíj   3.000 Ft        
1. kulcsszó 20 5.000 Ft 8.000 Ft     8.000 Ft
2. kulcsszó 40 5.000 Ft 13.000 Ft 4.500 Ft 500 Ft 12.500 Ft
3. kulcsszó 60 5.000 Ft 18.000 Ft 4.000 Ft 1.500 Ft 16.500 Ft
4. kulcsszó 80 5.000 Ft 23.000 Ft 3.500 Ft 3.000 Ft 20.000 Ft
5. kulcsszó 100 5.000 Ft 28.000 Ft 3.000 Ft 5.000 Ft 23.000 Ft
6. kulcsszó 120 5.000 Ft 33.000 Ft 2.500 Ft 7.500 Ft 25.500 Ft
7. kulcsszó 140 5.000 Ft 38.000 Ft 2.000 Ft 10.500 Ft 27.500 Ft
A táblázat nettó árakat tartalmaz
* az újabb kulcsszóra


Feltétel nélküli pénz-visszafizetési garancia

Sajnos előre mi sem tudjuk, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, mennyire sok hivatkozást fog tartalmazni, hiszen ez függ a keresőszavaktól és a konkurensektől. Ráadásul a linknépszerűség érdekében végzett munka eredménye is csak hónapok múlva lesz látható. Ezért úgy fair, ha a vizsgálatra feltétel nélküli pénz-visszafizetési garanciát vállalunk a dokumentum elkészülte után fél évig. Ennyi idő alatt ki kell derülnie, hogy érdemes volt-e megvizsgálni a konkurenseket. A fél év alatt bármikor dönthet úgy, hogy visszakéri a vizsgálat díját.


Ha további kérdése lenne, írjon nekünk.

Keresőoptimalizálást segítő eszközök
Elérhető Ingyenes minden látogatónak
Zárolt - regisztráció szükséges Regisztráció* szükséges

* a regisztráció ingyenes